ÉTLAP

Spanyol előételek:

1. Sárgadinnye serrano sonkával 900 HUF.-
2. Fekete kagyló saláta (8db) 800 HUF.-
3. Csípős, fokhagymás olajban sült csíkhal kagylóval 700 HUF.-
4. Csípős, fokhagymás olajban sült garnélarák 700 HUF /db
5. Tenger gyümölcsei saláta kiwivel 1.100 HUF.-
(rizs ágyon tenger gyümölcsei gombával és kiwivel, pikáns paradicsommártással) 6. Lóbab serrano sonkával fokhagymásan 750 HUF.-
7. Rántott nagy garnéla tejszínes fokhagyma mártásban 950 HUF.-
 

Előételek:

8. Tatár beefsteak 1950 HUF.-
9. "Don Felipe" hússaláta 1.100 HUF.-
(jégsaláta, uborka, paradicsom, paprika, kockára vágott sült hús)
10. Füstölt lazac spárgával, borsos vodkás sajtmártással 1.250 HUF.-
11. Libamáj torony 2.500 HUF.-
(ananásszal és szeder pálinkával)
 

Spanyol levesek:

12. Hideg, gazdag 'córdoba'-i leves 950 HUF.-
(paradicsomból spanyol sonkával, főtt tojással és tőkehallal) 13. Sütőtökleves fokhagymás toasttal 500 HUF.-
14. Lencsés 'potaje' leves 1.350 HUF.-
(vegyes zöldséggel, kolbásszal és spanyol sonkával) 15. Fokhagymakrémleves serrano sonkával és kagylóval 650 HUF.-
16. Spenót-krémleves sült csirkemell kockával és mandulával 700 HUF.-
17. Roquefortsajt-krémleves chilivel 750 HUF.-
 

Levesek:

18. Makói hagymaleves 550 HUF.-
19. Zellerkrémleves 500 HUF.-
20. Magyaros gombaleves 650 HUF.-
21. Marhahúsleves, ahogy a nagyapám szerette..... 900 HUF.-
(marhahúsleves tésztával, marhahússal, külön tormával)
22. Tejfölös vadmalacleves 800 HUF.-
23. Palócleves 950 HUF.-
(tejfölös, kapros, zöldbabos bárányraguleves burgonyával)

Leveseink cipóval is kérhetők +200 Ft 

Vegetáriánus ételek:

24. Vegetáriánus paella 1.100 HUF.-
(elkészítési idő min.40 perc - tradicionális spanyol rizses főétel zöldségekkel)
25. Juhtúróval töltött gombafejek rántva snidlinges burgonyapürével 1.550 HUF.-
26. Parajos tócsni édes-savanyú mártással 1.350 HUF.-
27. Mandulás, almás zöldbab mustár mártással burgonyakrokettel 1.350 HUF.-
28. Roston zöldségek grillezett kecskesajttal 1.700 HUF.-
29. 3 féle sajtból rántott sajt (trapista, füstölt, camabert); saláta ágyon 1.900 HUF.-
30. Orso tészta cukkinivel, rozmaringosan citrom héjával és füstölt sajttal 1.300 HUF.-
31. Tavaszi zöldséges spagetti 1.400 HUF.-
(sárgarépa, zöldborsó, cukkini)
32. Burgonyapüré kosárba töltött; csípős, fokhagymás lóbab gombával 1.700 HUF.-
33. Mézes grilezett zöldségek; mézes, fokhagymás mártással;hercegnő burgonyával 1.300 HUF.-
 

Spanyol konyha remekei ínyenceknek...

34. Navarrai pisztráng; burgonyapürével 2.300 HUF.-
35. Spagetti csípős, fokhagymás tenger gyümölcseivel 1.700 HUF / fő
36. Tepsiben sült tengeri hal (aranydurbincs); vele sült burgonyával,fokhagymásan, petrezselymes zsemlemorzsával 2.900 HUF.-
(elkészítési idő min 40 perc)
37. Csirkemell roston tejszínes zöldhagymamártással, laska tésztával 1.800 HUF.-
38.Rák és csirke spíz fokhagymás, petrezselymes olíva olajjal; saláta ágyon 2.300 HUF.-
39. Katalán bárányszelet serranos tepsis burgonyával 3.600 HUF.-
(egyedi fűszerezésű olíva olajban sütött panírozott bárányszelet)
40. Roston fácánmell cumberland módra, narancsos mandulás salátával; hercegnő burgonyával;(ribizli dzsem, citrom, gyömbér) 2.700 HUF.-
41. Bélszín, ahogy Santanderben szeretik... 3.900 HUF.-
(szalonnába göngyölt bélszín rákkal, málnás hollandi mártással; csőben sült burgonyapürével)
42.Homár 1 főre; fokhagymás, petrezselymes olívaolajjal; saláta ágyon, hasábburgonyával
43.Argentín hátszín vagy rostélyos tetszés szerinti mártással; köret igény szerint 4200.- (borsos vagy gombás vagy roquefort vagy lyonni hagymával) 

Spanyol halételek:

44. Nyelvhal Menuiere módra, burgonyapürével(citrommal és petrezselyemmel) 2.400 HUF.-
45. Valenciai paella (min 2 fő, elkészítési idő min 50 perc) 2.100 HUF.-
(tradicionális spanyol rizses főétel csirke-, sertéshússal és tengergyümölcseivel)
46. Szürke tőkehalfilé roston spárgával, zöldborsóval, kagylóval; burgonyapürével 2.800 HUF.-
47. Sóban sült tengeri hal (márna) friss salátával (elkészítési idő min 40 perc) 1.950 HUF.-
48. Rák spíz (nyárson) hagymás majonézes burgonyával 2.500 HUF.-
49. Tengeri haltál halas krokettel 2.800 HUF.-
(tintahal karikák, sült nagy garnéla, rántott hal, rántott királyrák olló, töltött kagyló)
50. Vajhal málnás hollandi mártással; burgonyapürével 2.600 HUF.-
51. Szépia spíz (baby polip nyárson) galíciai módra; saláta ágyon,fokhagymás majonézes roston burgonyával 1.900 HUF.-
(fokhagymás, chilis, piros paprikás olívaolajjal leöntve)
1.900 HUF.- 52. Lazac-steak, rák és zöldség nyárs kapormártással; burgonyakrokettel 2.800 HUF.-
53. Brokkolis tenger gyümölcseivel töltött palacsinták; saláta ágyon 1.950 HUF.-
 

Halételek:

54. Pontyhalászlé 1.250 HUF.-
55. Lazac-steak királyi módra; penne tésztával 2.500 HUF.-
56. Pisztráng magyarosan 2.600 HUF.-
57. Süllő Kárpáti módra; petrezselymes, vajas burgonyával (tejszínes, gombás, kapros mártás rákkal) 2.400 HUF.-
58. Roston fogasfilé paradicsomos, szalonnás forgatott burgonyával 2.450 HUF.-
 

Spanyol főételek:

59. Cervantes kedvence rösztivel 1.900 HUF.-
(csirkemell roston sajtmártással, fokhagymás majonézzel töltött, serrano sonkával megszórt roston gombával)
60. Picasso vacsorája; hercegnő burgonyával 2.100 HUF.-
(csirkemellbe göngyölt narancsgerezd és brie sajt rántva; gombás narancsmártással)
60. Tarragonai pulykamell; saláta ágyon 1.900 HUF.-
(roston pulykamell fokhagymásan, paradicsommal és sajttal csőben sütve)
62. Csípős, paradicsomos penne füstölt csülökkel és füstölt sonkával, sajttal megszórva 1.900 HUF.-
(s. karajra fektetett burgonyapüré sajttal, csőben sütve)
63. Roston sertés szűzérmék ízlé szerinti öntettel; rösztivel (borsos, gombás vagy roquefortos) 1.900 HUF.-
64. Rózsaborsban pácolt kacsamell fűszeres őszibarack mártással; burgonyaürével 2.150 HUF.-
65.Marhapofa 'Córdoba'-i módra házi sült burgonyával 2.400 HUF.-
(zöldségekben párolva, kockára vágott zöldségekkel és barna mártásal tálalva)
66.Fél kacsa sült narancs vagy meggy mártással; burgonypürével 2.350 HUF.-
67.Mézes, fokhagymás, joghurtos báránysteak; hercegnő burgonyával 2.950 HUF.-
68.Hátszín paradicsomos erdei gombával; vegyes körettel 2.900 HUF.-
69.Bélszín Flamenco módra; hercegnő burgonyával 3.300 HUF.-
(bevert tojással és gombás sherry mártással)
70.Szarvasgerinc roston, almapürével és birsalma sajttal; burgonyakrokettel 3.500 HUF.-
 

Örökzöld főételek:

71. Csirkemell steak roston vitamin ágyon 1.900 HUF.-
(jégsaláta, paprika, paradicsom, uborka)
72. Füstölt tarjával, lilahagymával és füstölt sajttal töltött, rántott pulykamell friss saláta ágyon, hasábburgonyával 1.950 HUF.-
73. Feta sajttal töltött, baconbe göngyölt sertésszűzérme hagymás tört burgonyával 1.850 HUF.-
74. Vidrócky betyárpecsenye 1.900 HUF.-
(s.tarja kolbászos párolt savanyú káposztával, kocka burgonyával fokhagymás szószban)
75. Sonkával, füstölt sajttal és csemege uborával töltött sertés karaj rántva; burgonyakrokettel 1.850 HUF.-
76. Sörivók kedvence hasábburgonyával 1.800 HUF.-
(sertéskaraj velővel és gombával töltve, párizsi bundában kisütve)
77. Brassói csülök (1 személyes) 1.900 HUF.-
(tejfölös, kapros párolt savanyú káposzta; fűszeres héjassal)
78.Csülök Pékné módra vagy parasztosan (2 személyes) 3.800.-
(hagymával és fűszeres héjassal vagy hagymával, szalonnával és fűszeres héjassal) 

Főételek:

79. Almás, sajtos csirkemell; hasábburgonyával és friss salátával 1.850 HUF.-
80. Füstölt csülökkel, póréhagymával töltött rántott pulykamell;házi sült burgonyával 1.900 HUF.-
81.Sertéskaraj roston Jóasszony módra; tócsnival 1.700 HUF.-
(hagymás, gombás,baconszalonnás raguval)
82.Libás Kása 1.700 HUF.-
83.Főtt, füstölt csülök lilahagymával, ecetes tormával; burgonya lángossal 1.900 HUF.-
84.Mangalica tarjából cigánypecsenye; hasábburgonyával 2.300 HUF.-
85.Sült kacsacomb kacsamájjal;párolt lilakáposztával és hagymás tört burgnyával 2.500 HUF.-
86.Roston libamáj lyoni hagymával; buronyapürével 2.900 HUF.-
87.Szürkemarha hátszín zöldségnyárssal, kapor mártással; szalonnás tepsis burgonyával 3.400 HUF.-
88.Báránysteak roston, zöldség nyárssal, rókagomba mártással; burgonyakrokettel 3.300 HUF.-
89.Szarvasgerinc Nagyvadász módra; hercegnő burgonyával 3.300 HUF.-
(pácolt szarvas roston sütve gombás,narancsos, áfonyás mártásban)
90.2. személyes cseréptál......... 4200 HUF.-
(roston csirkemell sajtmártással; sertéstarja kakastaréjjal; bélszín borsos szósszal; sertésmáj baconnel)
/párolt rizs; hasábburgonya; párolt zöldségek/
 

Asztali, egyéni roston sütés

91. Pácolt jércemell 950 HUF.-/fő
- bazsalikomos
- kakukkfűves
92. Pácolt sertésszűzérme 950 HUF.-
-fokhagymás, oregánós -borsos, dijoni mustáros 

Savanyúság:

93. Uborkasaláta 450 HUF.-
94. Paradicsom saláta 500 HUF.-
95. Csemege uborka 400 HUF.-
96. Házi vegyes vágott 350 HUF.-
97. Friss saláta 650 HUF.-
98. Lilakáposzta-saláta gyöngyhagymával 550 HUF.-
99. Cékla 400 HUF.-

 

Kenyér + fűszervaj + kapros borda / fő 120.- 

Desszertek:

1. Egri gömbpalacsinta 690 HUF.-
2. Mákkal töltött palacsinta meggymártással 770 HUF.-
3. Jeges palacsinta erdei gyümölcs mártással 750 HUF.-
4.Flambírozott ananász karikák fagylalttal és csokoládé öntettel 650 HUF.-
5. Citromhab menta öntettel 600 HUF.-
6. Málnahab menta öntettel 600 HUF.-
7. Csokoládéhab vanília sodóval 650 HUF.-
8. Sajttorta szelet gyümölcs dzsemmel 700 HUF.-
9. Fagylalt-kehely (3 gombóc fagylalt, tejszínhab, öntet) 650 HUF.-
10. 1 gombóc fagylalt öntettel 250 HUF.-
11.Fagylaltok: vanília, csokoládé, eper, citrom
12.Sajttál (2 spanyol és 1 magyar sajt) 700 HUF.-
13.Sajttál (3 spanyol és 2 magyar sajt) 900 HUF.-

 

Főételeink köretárai egységesek, melyek kérés és igény szerint cserélhetők.
A felszolgálóval való egyeztetést követően gyermek vendégeinknek kérésre fél adagot is elkészítünk.

Minden Kedves Vendégünknek Kellemes Időtöltést és Jó Étvágyat kívánnak a Don Felipe dolgozói.

 

BORLAP

 

A ház bora:

Egri Leányka '06 (Tóth Ferenc)
1dl 230 HUF.-
üveg 1590 HUF.-

Egri Bikavér '06 (Juhászvin)
1dl 320 HUF.-
üveg 2300 HUF.-

Egri Paptag Rosé(Juhászvin)
1dl 320 HUF.-
üveg 2300 HUF.-

Muscat Ottonel félédes, fehér bor (Juhászvin)
1dl 320 HUF.-
üveg 2300 HUF.-

Los Molinos (Valdepenas)
- fehér 1dl 200 HUF.- üveg 1490 HUF.-
- rosé 1dl 220 HUF.- üveg 1490 HUF.-
- vörös 1dl 220 HUF.- üveg 1490 HUF.-

Spanyol borok

Vörös borok
- Mayor de Castilla 1.850 HUF.-
(Ribera del Duero)
- Vina Albali Crianza 2.100 HUF.-
(Felix Solis)
- Pueblo Viejo Crianza 2.350 HUF.-
(Rioja)
- El Coto Crianza 3.850 HUF.-
(Rioja)
- Protos Roble 5.100 HUF.-
(Ribera del Duero)
- Muriel - Gran Reserva 1996 6000 HUF.-
(Rioja)
- Marqués de Riscal - Reserva 2004 8000 HUF.-
(Rioja)
- Faustino I. - Gran Reserva 1994 11000 HUF.-
Rioja)

Fehér borok
- Nave Sur 1950.-
(Rioja)
- Nave Sur / 100% Verdejo 2500.-
(Rioja)
- Marqués de Caseres 2900.-
(Rioja)
- Protos Verdejo 3800.-
(Ribera del Duero - Rueda)

Rosek
- Mateus Rose 2.500 HUF.-
(Portugália)
- Protos Rose 3600.-
Ribera del Duero)

Magyar borok

Tóth Ferenc / Egri Borvár
- Egri Leányka 2006. (száraz) 1.350 HUF.-
- Tramini 1999 2.600 HUF.-
- Kadarka Siller 2006. (száraz) 1.850 HUF.-
- Kékfrankos 2006 (száraz) 2.400 HUF.-
- Várvédő 2006 5.000 HUF.-
- Egrikék 2003 5.000 HUF.-

Kőporos Borászat
- Egri Kékfrankos '05 3.700 HUF.-
- Sonata f. cuveé f.é. '07 1.600 HUF.-
- Egri Bikavér '03 2.800 HUF.-
- Vörös fekete Syrah '06 4.600 HUF.-
- Síkhegyi Pinot Noir 3.700 HUF.-

Juhászvin
- Egri Olaszrizling 2007 1.900 HUF.-
- Muscat Ottonel 2007 (száraz) 2.050 HUF.-
- Muscat Ottonel 2007 (félédes) 2.300 HUF.-
- Paptag 2006 3.900 HUF.-
- Egri Rose 2010 2.300 HUF.-

Varsányi Pincészet
- Debrői Hárslevelű 1.700 HUF.-
- Verpeléti Olaszrizling 1.700 HUF.-
- Verpeléti Ottonel Muskotály 1.700 HUF.-

Pezsgők

-Freixenet édes 0,75l 4.300 HUF.-
-Freixenet rose 0,75l 4.300 HUF.-
-Freixenet száraz 0,75l 4.300 HUF.-

-Gordon Negro száraz 0,375l 2600.-
-Gordon Negro száraz 0,187l 1350.-

-Törley demi sec 0,75l 3.200 HUF.-
-Törley száraz 0,75l 3.200 HUF.-
-Törley Fortuna (édes) 0,75l 2.200 HUF.-
-Törley Tokaji (édes) 0,75l 3.200 HUF.-

-Asti Cinzano pezsgő (édes) 0,75l 4.600 HUF.-