Bausz Gyuláné Bausz Gyula Mesterszakács

Hideg előételek:
Magyar termékekből vegyes ízelítő: 2500
(libamáj – füstölt szarvas comb, mangalica/szürke marhakolbász, Kapuvári sajt)
Almás céklasaláta grillezett „Cserpes” fonott- füstölt sajttal 1000
Tatárbeefsteak pirítóssal 2000
Pácolt-füstölt szarvas carpaccio fehér szarvasgombaolajjal, pirítóssal 2000

Levesek:
Erdészné pikáns húsgombóc levese 600
Libaaprólék leves lúdgége tésztával, mint 28 éven át 500
Krémleves napi ajánlat szerint 500
Pontyhalászlé csészében / bográcsban 700/1600
Soproni babos-káposztás pontyhalászlé (csészében/csuporban) 800/1800

Meleg előételek:
Libamájfalatok pirítóson lilahagymával 1800
Gombafejek libamájjal töltve, párolt rizzsel 1200
Gombafejek rántva, párolt rizzsel 700
Hortobágyi palacsinta 450/900
Házi túrós csusza tepertővel 1000
Vargányás galuska házi csalamádéval 1300
Vegetáriánus tál: 1900
(vajas és rántott zöldségek, vargányapörkölt, lecsó, kukoricalepény, színes rizs)

Gyermekeknek:
Pangasius filé rántva petrezselymes burgonyával 1000
Csirkemell roston, burgonyapürével és ananászbefőttel 1000
Lepirított krumplis tészta, uborkasalátával 1000

Halételek:
Kunkori süllő egészben sütve petrezselymes-vajas burgonyával 1 dkg 80
Tengeri sügér (Branzino) roston sütve egészben, burgonyával, fűszervajjal 2900
Fügemustáros-fokhagymás vadlazac steak, 2900
vajas grapefruit juice-vel, burgonyapürével
Mandulás fogas filé leveles parajon, kukorica lepénnyel 2600
Fokhagymás fogas filé roston, petrezselymes burgonyával 2400
Harcsa paprikás lepirított házi túrós csuszával 2400
Pangasius derék olivaolajban sütve, vajas burgonyával tálalva (250 gr) 2300
Fokhagymás pangasius roston lecsóval, rizzsel 1800

Vadételek:
Szarvas bélszíncsíkok „Gundel módra” burgonyakrokettel 4900
(szarvas bélszíncsíkok hagymával, gombával, libamájjal és vörösborral)
Bikavérben pácolt tejfölös- mustáros vadmalac gerinc, 3500
(sülthagymával, vargányás galuskával)
Vadmalac gerinc roston, színes magyaros raguval, házi hasábburgonyával 3300
(szalonna, hagyma, gomba, zöld és piros csípős paprika)
Tűzdelt vadmalac gerinc roston sütve vadas mártással, szalvétagombóccal 2800
Daloshegyi őzpörkölt, ahogy a ház ura kedveli, burgonyakrokettel 2300
(sok vörösborral, gesztenyeszemekkel és vargányával)
Vargányapörkölt szalvétagombóccal (főétel) 2300
Vargányapörkölt (adag) főétel mellé 1000
Vörös áfonya 500

Válogatás a 28 éves Vendéglő kedvelt ételeiből:
Csirkemell csíkok zöldfűszeres rizling tésztában, kukorica lepénnyel 1900
füstölt sajtos almaszeletekkel
Paprikás csirkemell házi galuskával, paprikaolajjal és tejföllel 1900
Vargányával töltött csirkemell rántva, lecsós rizzsel 2600
Rántott csirkemell, házi hasábburgonyával 1600
Libamáj „Kedvenc módra“ zöldborsós rizzsel, rácsos burgonyával 3300
(libamáj roston, rántott almakarikákkal, áfonyával)
Libamáj roston, burgonyapürével, kertben termett füge Chutney-val 2900
Libamáj roston kicsit csípős lecsóval, petrezselymes rizzsel 2900
Hizlalt libamáj rántva párolt rizzsel és hasábburgonyával 2900
Fodros tollú magyar liba, ropogós combja, szalvétagombóccal, kékkáposztával 2600
Fodros tollú magyar liba, ropogós combja, szilva rösztivel, 2600
lepirított hagymás-krumplis tésztával

Bélszín és sertés ételek:
Vadászkürt bélszín rizzsel és rácsos burgonyával 4900
(Beefsteak roston, libamáj roston, vargányapörkölttel)
Beefsteak tükörtojással hasábburgonyával 3500
Feszty Beefsteak lecsós burgonyarösztivel, házi csalamádéval 3900
Fokhagymás sertésszűzérmék roston, házi sültburgonyával 1900
Rántott sertésszűzérmék medvehagyma olajos burgonyasalátával 1600
Krumplikrüsztés sertésszűzérmék soproni borsikás - babos raguval 2300

Saláták-házi savanyúságok:
Tökmagolajos salátatál (nagy) (zöldsaláta, uborka, paradicsom, joghurtos dresszing) 800
Salátatál (kicsi, házi savanyúságokból vegyesen) 600
Zöldsaláta kapros-joghurtos dresszinggel 600
Uborkasaláta 600
Káposztasaláta 300
Házi vegyes vágott saláta 300
Hagymás babsaláta 600
Oregánós- medvehagyma olajos burgonyasaláta 300
Kapros-joghurtos dresszing, Vinaigrette, Dijoni mustáros tejfölmártás 300

Tészták- édességek- fagylalt:
Alma bundában vanília fagylalttal 800
Somlói galuska 700
Gundel palacsinta 1 db / 2 db 400/800
Csárdás palacsinta 1db / 2 db 400/800
(mákkal, dióval, házi szilvalekvárral töltve, csokoládémártással)
Szilvaízes palacsinta 2 db 400
Fagylalt tejszínhabbal 700
Gesztenyepüré feketeribiszke mártással, tejszínnel 800
Gesztenyepüré tejszínnel 700

Sajtok:
Vegyes sajttál olivás- fokhagymás pirítóssal 2000
Trappista sajt vajjal, magokkal, almaszeletekkel 1000